Irene van der Aart – Biografie

Irene van der Aart (1967) is geboren in Haarlem. Na het VWO studeerde Irene Toegepaste Communicatie in Antwerpen. Daarnaast volgde ze, ook in Antwerpen, de theaterschool Teater Ten Tog.

Ze maakte jarenlang deel uit van cabaretduo ROTS met Paulien Cornelisse.
In 2005 stond Irene in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In maart 2007 is haar eerste avondvullende solocabaretprogramma 'Groots en Meeslepend' in première gegaan, later gevolgd door de plattelandsvoorstelling ‘De boer op’.

Haar voorstelling 'Aanmodderen' gaat in het najaar van 2015 in première.

Ze werkt al nu al geruime tijd als actrice, cabaretière, zangeres en theatermaker.Ze speelt haar eigen jeugdvoorstellingen samen met Hannah Borst onder de vlag van ‘Ziezus eigenzinnig theater’, zingt en speelt voorstellingen voor senioren in Theatergroep Mooi Weer en maakt deel uit van de improvisatiecabaret groep ImProActief, dat geïmproviseerd cabaret op maat maakt voor bedrijven en instellingen.
Twee seizoenen speelde ze bij het jeugdtheater-gezelschap ‘Knofje, waar zit je?’ dat langs de grote theaters toerde.

Sinds 2003 verdeelt ze haar tijd tussen Amsterdam en de Achterhoek, waar haar partner veehouder is. Ze schrijft over haar ervaringen op de boerderij en de verschillen tussen stad en platteland voor dagblad De Gelderlander en het tijdschrift Naober. Dit alles met een komische, relativerende knipoog.

 

Things to do:

Contact met Irene:
info@irenevanderaart.nl
06-270 635 94
Irene bekijken:
agenda / nieuws
Irene lezen:
De Gelderlander
Irene beluisteren:
Diamonds

"Irene van der Aart is een aanstekelijk vertelster met veel publieksappeal."
De volkskrant, april 2005