Telefoon : 06 - 27 06 35 94

Dankzij bonnen van deze krant konden Boer en ik voor €4,95 een dagje naar een prachtige wellnessresort op de Veluwe.
We waren niet de enigen; het was bomvol in de bonnensauna.
In een stilteruimte dobberden vier Brabantse dames vol tattoos. (excuses voor het etnisch profileren én discrimineren op uiterlijk.) Eén van hen zat in de schuldsanering en moest van haar budgetcoach leven van 40 euro per week. Een man attendeerde de dames op het feit dat we in een stilteruimte waren. “Dan ga je toch ergens anders heen,” blafte de vrouw agressief. Waarna we leerden dat je beter eerst een paar keer onder de zonnebank kon gaan, voor je je buiten in de zon begaf.
In het Turkse stoombad klaagde een vrouw met poedelhaar en Haags accent(wederom excuses voor het profileren op uiterlijk én etnische afkomst) over haar zorgverzekeraar die weigerde behandelingen te vergoeden. (Die, voor zover ik begreep niet in haar pakket zaten.)
Ik durf Nederlanders allang niet meer aan te spreken op hun gedrag, want wij zijn over het algemeen slecht in zelfreflexie en sorry zeggen. Het enige dat ik lafjes piepte toen ik het stoombad uitvluchtte was: “Als je je polisnummer geeft ben ik helemaal op de hoogte.’’
“Die trut zat ons af te luisteren,’’ hoorde ik nog.
De rest van de dag probeerden we vrouwengroepen te ontlopen, maar die bleken oververtegenwoordigd.
Boer en ik gaan wel eens naar sauna’s in Duitsland. Daar wordt niet gepraat, Duitsers zouden niet durven. We zaten eens in Aken in een sauna. Boer was te groot voor zijn handdoek en zijn voeten raakten het hout. Een Duitse medewerkster, type schoolfrik (excuses) zei pinnig: “Bitte, holen sie sich ein grosseres badetuch.” Dat was moeilijk te accepteren voor ons,Hollanders, maar we werkten mee. Ik hoop dat de Gelderlander met een actie komt, waar je 10 euro extra betaalt voor een rustige dag. Met zwijgscreening aan de deur.

gelderlander

OP DE GREBBEBERG

Zaterdag reden we met een bus vol Achterhoekers naar de Grebbeberg, voor een rondleiding langs de plekken die een rol

lees verder
gelderlander

RATTENPLAAG

  Boer doet in mijn ogen vaak enge klusjes op de boerderij. Zo zit hij regelmatig klem tussen koeien en

lees verder
gelderlander

TREINRAMP

  Als Boer stopt met boeren, wil hij elke dag met de trein door Duitsland reizen. Van kopstations, zijn railmagazine

lees verder
gelderlander

GELUIDSTERREUR

  Ik was laatst op een feestje op een mooie locatie in goed gezelschap. Een jonge dj verzorgde de muziek

lees verder