Biografie Irene van der Aart

STUDIE en CABARETDUO ROTS

Irene van der Aart (1967) is geboren in Haarlem. Na het VWO studeerde Irene Toegepaste Communicatie in Antwerpen. Daarnaast volgde ze, ook in Antwerpen, de theaterschool Teater Ten Tog. Ze maakte jarenlang deel uit van cabaretduo ROTS met Paulien Cornelisse.

Paulien Cornelisse + Irene van der Aart

Cabaretduo ROTS

Solocabaret

In 2005 stond Irene in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In maart 2007 is haar eerste avondvullende solocabaretprogramma ‘Groots en Meeslepend’ in première gegaan, later gevolgd door de plattelandsvoorstelling ‘De Boer op’. Haar voorstelling ‘Aanmodderen’ is eind 2015 in première gegaan.

Groots en meeslepend

Aanmodderen

'Zeeen van tijd' uit De Boer Op

"Het boerenleven blijkt een onuitputtelijke bron van inspiratie..."

Sinds 2003 verdeelt ze haar tijd tussen Amsterdam en de Achterhoek, waar haar partner veehouder is. Ze schrijft over haar ervaringen op de boerderij en de verschillen tussen stad en platteland voor dagblad De Gelderlander en het tijdschrift Naober. Dit alles met een komische, relativerende knipoog.

actrice, cabaretière, zangeres en presentatrice

Ze werkt al nu al geruime tijd als actrice, cabaretière, zangeres en presentatrice. Ze speelt haar eigen jeugdvoorstellingen samen met Hannah Borst onder de vlag van ‘ZieZus eigenZinnig theater’, zingt en speelt voorstellingen voor senioren in Theatergroep Mooi Weer en maakt cabaret op maat voor bedrijven en instellingen. Twee seizoenen speelde ze bij Theatergroep POP waarmee ze met ‘Knofje, waar zit je?’ dat langs de grote theaters toerde.

Medley Zang Irene van der Aart

Knofje, waar zit je?

Theatgroep Mooi Weer - Waar blijft die Tijd

Compilatie Theatergroep Mooi Weer

Jeugdtheatergroep Ziezus