Telefoon : 06 - 27 06 35 94

In deze krant stond vorige week dat er een rechtszaak loopt tegen een man die van vijf wietplanten in zijn tuin medicinale wietolie wilde maken voor zieke vrienden. Er hangt hem een taak-en celstraf boven het hoofd.

Een aantal politiek partijen wil het kweken van vijf planten voor medicinaal gebruik legaliseren, wat een goed plan is.

Er zijn veel mensen die medicinale wiet gebruiken tegen pijn.

In mijn geval zorgt wietolie ervoor dat ik wel eens vijf uur slaap op een nacht.

Ik kreeg ooit, na meerdere slaaponderzoeken, de diagnose idiopathische insomnia: een zeldzame vorm van slapeloosheid zonder aanwijsbare oorzaak die niet te genezen is. De slaapstoornis komt meestal voor vanaf de geboorte en vaker in bepaalde families.

Mensen die aan deze vorm van insomnia lijden hebben een overactief waaksysteem en slapen veel te kort. Eens in de zoveel tijd zak ik een periode terug naar twee uur slaap per nacht. Ik hoef niet uit te leggen hoe wanhopig je daarvan wordt. En hoe slecht het is voor de gezondheid.

De neuroloog gaf de tip om wietolie te gebruiken en slaapmedicatie te beperken tot twee keer per week. Ik heb een hekel aan de smaak van cannabis en de druppels kosten honderd euro per maand. maar het helpt vaak wel.

De eerste jaren kon ik de wietolie bestellen in Haarlem. Dat kan niet meer; de gemeente gedoogt de verkoop niet langer.

Zelf maken was het advies. Maar ik wil helemaal geen wietplanten op de boerderij. Ik wil gewoon een flesje met druppels.

Ik heb een kennis bereid gevonden om wietolie voor me te maken. Die dus vooralsnog illegaal bezig is.

Ik vlieg morgen naar Bulgarije. Ik neem de wietolie uiteraard niet mee. Je hoeft geen hashhond te zijn om wietolie eruit te pikken. Dat ruikt zelfs een verkouden teckel.  Dat wordt wakker liggen en doorbijten.

gelderlander

STIL

De stal is leeg, de laatste melkkoeien zijn opgehaald door hun nieuwe baas. Uiteraard gingen er vaker koeien weg, ook

lees verder
gelderlander

CONSUMINDEREN

CONSUMINDEREN Net nadat het CBS bekend maakte dat de voedselprijzen met 3,8% stegen als gevolg van de Btw-verhoging, kwam minister

lees verder
gelderlander

OFFERS

De zonnepanelen en warmteboiler zijn geïnstalleerd. Leuk dat vergroenen, maar ik stapte gisteren rillend uit een lauw bad: het warme

lees verder
gelderlander

LIJDEN

Boer is een liefhebber van de Matthäus Passion. Hij bezocht vele uitvoeringen; de laatste jaren in Lochem. Het Concertgebouw is

lees verder