Telefoon : 06 - 27 06 35 94

Een saunaliefhebber op zoek naar rust heeft het moeilijk; mensen hebben geld en tijd genoeg om sauna’s te bezoeken. Voor mensen zonder geld zijn de bonnensauna’s uitgevonden. Ik zoek zorgvuldig uit welke sauna er géén actie heeft. Na een dag in een overvolle sauna tussen de vriendinnengroepen kom ik overspannen thuis. De stiltebordjes werken niet: wij Nederlanders bepalen zelf wel of we stil zijn.

Ook is badpakkendag aan het oprukken; in Spa Zuiver in Amsterdam zijn het er al twee per week. Ik wil ook liever niet bloot, maar een sauna in met badkleding is heel akelig. Ik probeerde het een keer met mijn zus en pubernichtjes in een Amsterdamse sauna. Ik ging als puber nooit naar de sauna: veel te duur en te bloot. Maar als je ouders betalen en je mag je bikini aan: waarom niet?

Vanaf 18 uur werd de sauna gemengd. Ik zal nooit de paniek in de ogen van mijn nichtjes vergeten toen er een blote man in hun bubbelbad kwam zitten. Ze sprongen het bad uit. Op die leeftijd hebben ze alle pornosites gezien, maar een blote man in het echt: whaaah!
Tijdens de opgietingen werd er luidkeels gepraat. Na vier keer vragen om stilte gaf de saunameester het op.  Een groep Marokkaanse jongens werd verwijderd omdat ze met mobieltjes meisjes fotografeerden. Het werd een traumatische dag.

Afgelopen woensdag wilde ik naar de sauna maar het bleek badpakkendag. Ik waagde het er toch op: in de Achterhoek kon het nooit zo erg zijn als in Amsterdam. De opgieting was met keiharde “Muziek van nu.” “Gelukkig geen oudemensenmuziek,’’ hoorde ik een puberjongen tegen zijn moeder zeggen. Het was gelukkig niet heel druk en stiekem kon ik even bloot in het stoombad. Toch zou ik het dubbele willen neerleggen voor één dag in de week zonder muziek, met blote zwijgende alleengaanden, die alleen maar ademen.

gelderlander

VVD’ER!

Ik had laatst een reünie met vriendinnen uit mijn studietijd. Het onderwijstekort kwam ter sprake. Op sommige scholen in Amsterdam

lees verder
gelderlander

DOORSTART

  De zin ‘stoppen met boeren’ kwam niet uit de lucht vallen. Toen Boer hoorde dat zijn vaste bedrijfsverzorger stopte,

lees verder
gelderlander

TRADITIES

  Sinds een aantal jaren woont er een jong stel in de buurt. Ze vroegen Boer en mij als eerste

lees verder
gelderlander

DROOGTE III

Het is gaan regenen, al zijn de weergoden de Achterhoek slecht gezind.  Rond de boerderij viel slechts 16 millimeter. Maar,

lees verder