Er knapte iets toen ik las dat fotomodel Doutzen Kroes 18.817 euro overheidssteun ontving sinds corona uitbrak. Haar vermogen is 29 miljoen euro. Deze influencer laat zich op sociale media fel uit over de overheid, media en bedrijven. Ze is tegen vaccineren, de “Testmaatschappij’’ en vitamines en knuffelen is haar weg uit de pandemie. In mijn geval staat de teller aan gecancelde opdrachten, dus gederfde inkomsten, sinds maart 2020 op 17.450 euro. De overheid vergoedt geen annuleringen. Gevalletje pech. Ik heb geen recht op NOW omdat ik (gelukkig) weinig vaste lasten heb en geen personeel in dienst.  Er zijn mensen die het meer nodig hebben dan ik. Ik heb nog geen 29 miljoen, maar ben een brave spaarder en mijn overleden moeder zorgt goed voor me. Ik denk aan het collectief en werk overal aan mee om de zorg te ontlasten. Ik lig nog net niet met een mondkapje in bed. Maar er knapte iets door Doutzen en haar volgers. Fanatieke anti-alles collega’s krijgen dezelfde ‘straf’ als ik, bijnaam ‘Mak Schaap.’  We mogen niet optreden en krijgen daarvoor geen compensatie. Er hoeft niemand gestraft te worden, maar ik zou wel eens beloond willen worden voor mijn schapengedrag.

Met Sinterklaas kwam ik met de familie in opstand.

Voor het eerst sinds mijn moeders dood waren we samen, tegen het advies in met te veel mensen.

Ik kwam traditiegetrouw als Sinterklaas en memoreerde moeder op rijm. We dekten een plek voor haar aan tafel. Ze verdient het om fatsoenlijk collectief gemist te worden. Het was al met al een tamelijk brave opstand van een 100% gevaccineerd, geboosterd, gezelftest, ontsmet en geventileerd collectief.

Ik denk erover om als zingende Kerstman langs families te gaan om geld te verdienen. Uiteraard zwart. Ik ben uitgecollectiefd. Die 17.450 verdien ik zo terug.