Vorige slide
Volgende slide

KERSTVOORSTELLING

In de donkere, koude dagen voor Kerst speelt ZieZus warme Kerstvoorstellingen voor de jeugd. Ieder kind heeft zijn eigen gedachten over Kerst. De een denkt aan cadeautjes, een ander aan familiespelletjes, de kerstboom, het eten of vrede op aarde. ZieZus speelt haar eigen Kerstverhaal met hulp van de kinderen. Hun gedachten, wensen en ideeën zijn de inspiratiebron voor de spelers. Wat eet jij het liefst met Kerst? Wie wil er een sprekende kerstboom spelen? Willen de kinderen een lied horen over oma die geen kalkoen lust? Of over een Kerstboom die in een nacht al zijn naalden verliest? Misschien moet er wel een hele Kerststal komen. In dat geval zullen de kinderen zeker moeten meespelen want zoveel dieren hebben we niet bij ons.

Deze kerstvoorstelling wordt ter plekken geïmproviseerd met behulp van de ideeën van de kinderen. Deze kerstvoorstelling is geen bewerking van Hét Kerstverhaal of welk reeds bestaand verhaal dan ook. 

Deze voorstelling speelt Irene met Hannah Borst e.a. in de kerstperiode in december (vanaf 6 december).

Doelgroep kerstvoorstelling: 4-12 jaar. 

 

REACTIES

Zoek je een spetterende voorstelling voor je kerst/eindejaarsviering op school, ben je bij Ziezus aan het juiste adres! Wij zochten een kersvoorstelling die bij onze school paste en dat is meer dan gelukt! Wij wilden humor, improvisatie en zeker geen saai en voorstelbaar stuk. Dit hebben we zeker gevonden bij ZieZus! De kinderen waren van begin tot eind geboeid en werden in grote mate betrokken bij de totstandkoming van het verhaal. Sterker: zij bepaalden het verhaal! Prachtig om te zien dat alle kinderen, jong en oud, genoten van de voorstelling. Ook de aanwezige leerkrachten en ouders werden meegesleept in de voorstelling en werden soms streng aangekeken door de kinderen omdat ze te hard lachten….Aanrader dus!! Esther Gardenier, OBS de Brandaris

Ik vond het ook echt een ontzettend leuke voorstelling! Veel leuke, vermakelijke en ontroerende momenten. Ik vind het knap hoe jullie het ter plekke allemaal zo weten neer te zetten. Ontzettend leuk ook dat juist Mi Fung (de oliebollen verkoopster) en Irma op het podium kwamen en zo’n uitgebreide rol kregen. Irma is een natuurtalent als het op acteren aan komt, fantastisch om te zien hoe zij direct en zonder enige gene in haar rol duikt. Maar uiteraard waren de andere rollen ook goed bedacht en vooral goed uitgevoerd! Kortom, niets dan lof 🙂 De mensen die ik heb gesproken waren ook enthousiast. “Een leuk stuk en mooi om te zien hoe jullie het zo toegankelijk weten te maken voor deze doelgroep””leuk om mee te doen *giechel giechel*” (Mi Fung) “ik had wel meer willen doen” (het potlood) En zo nog wat meer enthousiaste opmerkingen van de ondervraagden en spontane reacties. Dus absoluut weer voor herhaling vatbaar, ook van onze kant!!

Hoi dames, Ik vond de kerstvoorstelling super leuk!!!Heb zo moeten lachen om de kalkoen die nog bij de Aldi is…. Ik wil jou bedanken voor het contact en hopelijk tot ziens. Debbie van Kammen

MEER JEUGDVOORSTELLINGEN

HIP HOP HISTORY

HIP HOP HISTORY

Lezen Is Leuk

Lezen Is Leuk

Poepende Piraten

Poepende Piraten

Piet op Pad

Piet op Pad

Kerstvoorstelling

Kerstvoorstelling

MEER JEUGDVOORSTELLINGEN OP MAAT

Voorleeswedstrijden

Voorleeswedstrijden

Opa Gezocht

Opa Gezocht

Hallo Wereld

Hallo Wereld

1,2,3, SURPRISE!

1,2,3, SURPRISE!

TAARTJES ETEN IS OOK BEWEGEN

TAARTJES ETEN IS OOK BEWEGEN

MONSTERMANIEREN & GRIEZELGEWOONTES

MONSTERMANIEREN & GRIEZELGEWOONTES