Telefoon : 06 - 27 06 35 94

Boer is na een hernia-operatie eindelijk van zijn gruwelijkste pijn verlost: het revalideren kan beginnen. Het is de eerste keer dat hij thuis is en niet opstaat om te melken. Afgezien van vakanties en een feestje, melkt Boer sinds 1981 zeven dagen in de week. De bedrijfsverzorger houdt de boerderij de komende zes weken draaiende. Met hulp van vrienden, die dagelijks controleren of de koeien die van huis af lopen, te eten en te drinken hebben. Zuster Irene, draaft af en aan met koffie voor het bezoek, trekt Boer sokken en een schone pyjama aan. Hoe douche je eigenlijk iemand die niet mag vallen en zich aan je vastklemt en hoe blijf je zelf droog? Ik trek nu een regenpak aan als ik Boer onder de douche zet. Welkom in de wondere wereld der mantelzorg. Gelukkig is de patiënt een makkelijk geval. Hij zegt: “Het is goed revalidatieweer.’’ Dat heeft hij ook nodig want hij moet zich strak aan het schema houden dat hij meekreeg. De eerst dag moest hij vijf minuten lopen per half uur en inmiddels zit hij op twaalf minuten. De eerste dagen liep hij in geruite pyjama de oprijlaan heen-en weer. Er kwamen al snel vragen via sociale media en verontruste telefoontjes. Of het wel goed ging met Boer? Hij loopt steeds in Pyjama op straat rond?
Het moet er voor buitenstaanders geobsedeerd uitzien, een man in geruite pyjama die de weg op –en neer loopt met een stopwatch in de hand, elke dag een minuut langer. De ene dag loopt hij tot de boom en keert om, de dag daarna tot het hek. Ik trek hem nu maar een broek aan, al is een pyjama praktischer. Moest u een man passeren op de Terborgseweg die stug doorloopt en zegt: ‘’Ik mag niet blijven staan,” maakt u zich geen zorgen. Stilstaan mag niet van de dokter en opzij kijken ook niet. Houd gepaste afstand, rijdt er zachtjes naast en maak een praatje. Dat vrolijkt hem op. Hij kijkt u niet aan maar praat wel terug.

gelderlander

STIL

De stal is leeg, de laatste melkkoeien zijn opgehaald door hun nieuwe baas. Uiteraard gingen er vaker koeien weg, ook

lees verder
gelderlander

CONSUMINDEREN

CONSUMINDEREN Net nadat het CBS bekend maakte dat de voedselprijzen met 3,8% stegen als gevolg van de Btw-verhoging, kwam minister

lees verder
gelderlander

OFFERS

De zonnepanelen en warmteboiler zijn geïnstalleerd. Leuk dat vergroenen, maar ik stapte gisteren rillend uit een lauw bad: het warme

lees verder
gelderlander

LIJDEN

Boer is een liefhebber van de Matthäus Passion. Hij bezocht vele uitvoeringen; de laatste jaren in Lochem. Het Concertgebouw is

lees verder