De berichtgeving over kalversterfte levert boeren weer eens negatieve publiciteit op. Kalversterfte is geen goede zaak; helaas kunnen boeren niet 24 uur per dag naast hun kalveren zitten. Een kalf levert 15 euro op. De kosten voor de verzorging 50 euro. Fout! Boeren mogen niet aan geld denken; de rest van de Nederlanders wel. Wij burgers gaan al trappelend op de grond liggen van hogere energiekosten.  Daar gaan onze uitjes, terrasjes en vakanties!  Fascinerend volkje. Adviseurs van FrieslandCampina bezoeken boeren om PlanetProofmaatregelen uit te leggen, zoals emissievrije ligbedden voor koeien. De eisen worden weer aangescherpt. De natuur moet ruimte krijgen en voor het klimaat is minder CO2-uitstoot nodig. Daar is niks mis mee; er moet wat gebeuren: Maar boeren moeten het betalen van dezelfde, structureel te lage voedselprijs. De rest van Nederland rekent Btw-verhogingen door of eist loonsverhoging. We willen nooit zelf inleveren en wijzen naar anderen. Ik heb een Duitse vriendin die les geeft: ‘Als ik een onvoldoende geef zeggen Nederlandse leerlingen altijd: ’Ja maar het is uw schuld!’ In 2008 kwam er een milieutax op vliegtickets. Nederlandse reizigers vluchtten massaal de grens over naar goedkopere luchthavens. De overheid trok de maatregel in. Het kostte geld en het milieu werd alsnog belast. ‘Bedrijven moeten betalen,’ roept het volk. We moeten van het gas af maar niemand wil een windmolen in de buurt. Hazen mogen het voedsel van koeien opeten maar niet jouw tuin omwoelen. Elektrische auto’s? De overheid moet betalen. Mijn nichtje vindt het belachelijk dat mensen vlees eten. Slecht voor het milieu. Zelf vliegt ze voor 600 euro een week naar Bali omdat ze ‘Daar recht op heeft.’ Je zult maar politicus zijn en je werkmateriaal is het Nederlandse volk. Het is nooit goed en dan zeggen we: ’Politici: allemaal zakkenvullers en leugenaars.’