Telefoon : 06 - 27 06 35 94

Mijn vriend, de Boer is verslaafd. Aan het weer. En erover praten. Het eerste dat hij me vraagt als ik kom aanrijden is:’Heb je nog regen gehad onderweg?’of: ‘Scheen in Amsterdam de zon?.’
Waarschijnlijk wil hij zeggen: ‘Liefje, wat ben ik blij dat je er weer bent’.
Toch heb ik er harde afspraken over moeten maken. In de winter mag hij acht keer per dag over het weer praten en in de zomer vijftien keer. Na de zestiende keer’Er komt regen uit het Oosten’, moet ik streng zijn en roepen: ‘Stop, we gaan nu over gevoelens praten!’.Anders is het einde zoek. Dat is ook zo armoedig, mensen die de hele tijd over het weer praten. Dat is hetzelfde als mannen die alleen maar moppen vertellen op feestjes of mensen die de televisie aan laten staan als je op bezoek bent.
Boer mag dan niet de hele dag over het weer praten, ik snap best dat zijn humeur er afhankelijk van is.
Vorige zomer had Plaatselijke Weerman zich een bui vergist.Boer rekende op drie droge dagen om gras te maaien. Op dag drie trok een stortbui over de boerderij. Het gras lag er sneu bij. Er werd een poedertje bij gedaan om het gras te conserveren. Dat hadden de koeien helaas door in de winter. Ze weigerden het stinkende gras te eten. Nummer 9 keek me aan met een blik van:’Dat eet je toch zelf ook niet?’ en spuugde het gras uitdagend op de grond. Het rook naar rotte muizen; ze had gelijk.
Boer heeft zich volledig afhankelijk gemaakt van het plaatselijke weerstation.
Als ik ’s ochtends op de boerderij mijn bed uit kom, hoor ik als eerste de stem van Plaatselijke Weerman uit de computer komen. In voor mij onbegrijpelijk dialect vertelt hij over ‘règenbuujen’ die de boerderij gaan treffen. Hij moet hier soms zo bij hoesten en rochelen, dat ik bang ben dat hij er in blijft. Laatst vergat hij adem te halen en moest hij nog drie zinnen inspreken over hagel, bliksem en onweer. Ik hoorde hem groen aanlopen. Maar ja, opnieuw inspreken is ook zo’n gedoe. Misschien komt hij zelf ook altijd net uit bed als hij inspreekt?
Afijn, mijn fantasie was aardig op de loop door Plaatselijke Weerman. Op de Kermis heb ik hem eindelijk ontmoet. We hebben maar heel even over het weer gepraat. Over koetjes en kalfjes eigenlijk. Misschien heeft hij ook afspraken met Mevrouw Plaatselijke Weerman?
Ach, zo erg is het niet. Je hebt mannen die altijd als eerste naar leukemaartochblotevrouwtjes.nl surfen en je hebt mannen die 15 keer per dag op weersites kijken.

gelderlander

OP DE GREBBEBERG

Zaterdag reden we met een bus vol Achterhoekers naar de Grebbeberg, voor een rondleiding langs de plekken die een rol

lees verder
gelderlander

RATTENPLAAG

  Boer doet in mijn ogen vaak enge klusjes op de boerderij. Zo zit hij regelmatig klem tussen koeien en

lees verder
gelderlander

TREINRAMP

  Als Boer stopt met boeren, wil hij elke dag met de trein door Duitsland reizen. Van kopstations, zijn railmagazine

lees verder
gelderlander

GELUIDSTERREUR

  Ik was laatst op een feestje op een mooie locatie in goed gezelschap. Een jonge dj verzorgde de muziek

lees verder