Bijna iedereen weet wel wat hij deed op 11 september 2001. Maar waar was u eigenlijk op 2 december 2003 om zes uur ’s ochtends?
Ik was in de stal. Ik had nog niet zo lang verkering met Boer en pas een paar bevallingen van koeien meegemaakt. Die had ik best doorstaan al waren het bloederige aangelegenheden. Nu was er sprake van een panieksituatie.
Boer had me uit bed gehaald. Het was kennelijk de bedoeling dat ik een zinnige bijdrage aan de situatie zou leveren. Op mijn nuchtere maag zag ik een koe, een kalf en een stuk bloedend vlees van veertig kilo op de grond liggen. Ik werd acuut misselijk. U denkt natuurlijk:’Ach ja, we werken er allemaal wel eens een nageboorte uit, waar zeur je over Irene’ maar HET bleek de baarmoeder te zijn.
Nadat de koe haar kalf eruit had geperst bleef ze persdrang houden en had zo de baarmoeder uit haar lichaam gewerkt.
De dierenarts was inmiddels present. Hij en Boer schoven een soort brancard onder de baarmoeder. De dierenarts gooide een paar liter jodium over de baarmoeder.Samen tilden ze de brancard met het stuk vlees op en begonnen HET terug te proppen in de koe. Helaas kwam het geval er steeds weer uitzetten vanwege de persdrang van het beest. Het was net een horrorfilm. Een soort tsunami van baarmoeder kwam steeds weer uit de koeiendoos zetten.
De dierenarts raakte intussen in paniek van die tegenstribbelende baarmoeder. Lang moeten dit soort dingen niet duren natuurlijk, dat snapte ik zelfs.
Opeens keek de dierenarts in mijn richting en sprak iets dat klonk als:’Pok een scherp veurwerp en stimulert de koe daarmit tussen de scholders!’ Boer was zo vriendelijk om het dialect te vertalen in: “Pak een scherp voorwerp en stimuleer de koe daarmee tussen de schouders.
Dat hielp niets. Ik begreep weinig van het bevel. Wat is een scherp voorwerp? Een naald, een schaar?
Wat is stimuleren bij een koe? Vind zo’n beest hetzelfde lekker als haar baasje? Waarom moet ik s ochtends vroeg eigenlijk een koe stimuleren?
En het moeilijkste voor een stadse: waar zitten de schouders van een koe? Het kwam er op neer dat ik met een schroevendraaier stond te roerpeuren op heuphoogte van de koe. De dierenarts pakte geïrriteerd de schroevendraaier van me af, plantte die keihard(aan de andere kant van het lijf) tussen de schouderbladen van de koe en riep:”DIT bunt het stimuleren van de scholders!” Toen bleef de baarmoeder zitten. Het was de bedoeling dat ik de koe zou afleiden van haar persdrang door haar een pijnprikkel op een andere plek toe te dienen. Dat soort dingen vertellen ze er niet bij tijdens een uitzending van Boer Zoekt Vrouw.
Hier volgen wat tips voor vrouwen die verkering willen met een koeienboer.
LES 1: Zorg er voor dat je de heupen van een koe weet te onderscheiden van de schouders.
LES 2: vraag waarom je iets moet doen, wat het doel is van jouw handelen.In dit geval om de koe af te leiden van haar persdrang.
LES 3: zorg dat je zo snel mogelijk het dialect van je boer onder de knie hebt.
Volgt u deze tips op, dan hoeft u nooit voor schut te staan in een stal.