Telefoon : 06 - 27 06 35 94

Op de vraag ‘’Wat wil je later worden Irene” schijn ik als kind te hebben geantwoord: “Jezus, of iemand die niet hoeft schoon te maken.”
Ik heb het in Amsterdam redelijk voor elkaar: ik woon zo klein dat er weinig schoon te maken valt. Het balkon is één vierkante meter zonder gras. Dat kan ik net aan.
Sinds ik met Boer verkeer heb ik ineens te maken met een boerderij en grond. Je moet een gegeven erf niet in de bek kijken, maar als ik een keer onkruid weghaal, dan zitten de luiken en buitendeuren allang weer onder de spinnenwebben. Ik schoffel altijd achter de feiten aan. Ik houd van dingen die af zijn en dat begrijpt onkruid niet.
Ik heb zelf weinig last van troep, maar de rest van de Achterhoek is enorm aangeharkt. Ik ben net iets teveel vrouw om me niets aan te trekken van de mening van anderen. Vaak komt commentaar via via, maar kennelijk was het de laatste tijd zo’n bende, dat het direct werd gezegd: “Moet het onkruid niet eens weg?”
Dus trof ik mezelf mokkend op mijn knieën aan met een mesje om kilo’s onkruid tussen de tegels weg te snijden.
Soms is er een moment in je leven dat het perspectief kantelt.
Begin juni lag er een briefje voor de deur: “Er zitten uiltjes in jullie nestkast, we komen terug om ze te ringen.”
Afgelopen week was het zover. Eén uilenmeneer klom op een ladder en trof maar liefst vijf uiltjes in onze kast aan. “We hebben geluk!’’ zeg ik.
“Ja,’’ zegt de uilenmeneer, “Uilen houden van rommelige erven; hoe schoner het erf, hoe minder geschikt het leefgebied voor een kerkuil is.’’
Eindelijk waardering en nog wel van een uil! Dat ga ik voortaan gebruiken als reden voor de zooi op het erf: “Wij willen heel graag kerkuilen, daarom ruimen we niet op. Binnen voor de zekerheid ook maar niet.’’

gelderlander

VVD’ER!

Ik had laatst een reünie met vriendinnen uit mijn studietijd. Het onderwijstekort kwam ter sprake. Op sommige scholen in Amsterdam

lees verder
gelderlander

DOORSTART

  De zin ‘stoppen met boeren’ kwam niet uit de lucht vallen. Toen Boer hoorde dat zijn vaste bedrijfsverzorger stopte,

lees verder
gelderlander

TRADITIES

  Sinds een aantal jaren woont er een jong stel in de buurt. Ze vroegen Boer en mij als eerste

lees verder
gelderlander

DROOGTE III

Het is gaan regenen, al zijn de weergoden de Achterhoek slecht gezind.  Rond de boerderij viel slechts 16 millimeter. Maar,

lees verder