Telefoon : 06 - 27 06 35 94

In de achtste week na zijn hernia-operatie pakte Boer het melken weer op. Voor de fysiek zwaardere klussen is hij nog steeds afhankelijk van de bedrijfsverzorger en naobers. Tussen het werken door ligt hij op bed, maakt wandelingen en doet oefeningen met de fysiotherapeut. Het gaat goed, maar hij is nog niet de oude. Koeienscheren lukte hem dit jaar niet; dan moet hij te lang staan.

Boer belde de landbouwschool in Doetinchem. Misschien hadden de leerlingen behoefte aan praktijkles? “Ik las al in de krant dat je een hernia hebt. Ik kom wel met een klas om je te helpen,” zei de docent.

 

Veertien leerlingen van de derde klas rukten met de docent uit om Boer te helpen. Het busje van school met aanhanger zat vol met scheerapparaten.

De docent legde uit dat koeien die in de zomer buiten lopen veel haargroei ontwikkelen. Aan een geschoren uier blijft minder vuil zitten dus scheren is voor de hygiëne van belang. Ook trekt een dikke vacht luizen en ander ongedierte aan. Daarna liet hij zien hoe ze het scheerapparaat moesten gebruiken. Hij deed het voor op zijn eigen arm.

De koeien stonden raar te kijken toen er veertien jongelui met scheerapparaten op hen afkwamen. Normaal gesproken worden ze onrustig van veel volk, maar het leek erop dat de koeien al die aanspraak van de jongelui wel gezellig vonden.  ‘’Kijk mevrouw, als u naast de staart krabbelt, worden de koeien rustig, je moet contact met ze houden.”

Ik neem de tip zeker mee als ik Boer moet helpen bij het koeienscheren of bevallingen.

Toen ze klaar waren veegden ze al het koeienhaar bij elkaar. Ze namen ook de oude voerresten mee. Zo netjes is het hier in jaren niet geweest.

gelderlander

STIL

De stal is leeg, de laatste melkkoeien zijn opgehaald door hun nieuwe baas. Uiteraard gingen er vaker koeien weg, ook

lees verder
gelderlander

CONSUMINDEREN

CONSUMINDEREN Net nadat het CBS bekend maakte dat de voedselprijzen met 3,8% stegen als gevolg van de Btw-verhoging, kwam minister

lees verder
gelderlander

OFFERS

De zonnepanelen en warmteboiler zijn geïnstalleerd. Leuk dat vergroenen, maar ik stapte gisteren rillend uit een lauw bad: het warme

lees verder
gelderlander

LIJDEN

Boer is een liefhebber van de Matthäus Passion. Hij bezocht vele uitvoeringen; de laatste jaren in Lochem. Het Concertgebouw is

lees verder