Telefoon : 06 - 27 06 35 94

Dit scenario was niet bij me opgekomen: tijdens mijn mantelzorgdag overleed  vriend Camiel, tien uur later kameraad René. Zelfde Bouwjaar, zelfde rotziekte en beide herdenkingsdiensten zijn op zondag. Ik spreek bij Camiel en gedenk René op deze plek.

Toen Boer nog een boertje was, moest er flink ingenomen worden.

In de Radstake kon de dorst niet gelest worden, dus moest er buiten de dorpsgrenzen gezocht worden naar nieuwe mogelijkheden.

Boer hoorde dat er in Lichtenvoorde een mooi café moest zijn: het Slöfke. Dus fietste Boer met zijn vrienden op zondagmiddagen naar Lichtenvoorde. Zoveel dorst hadden ze.

Kroegbaas René verwelkomde de jongens altijd hartelijk: “Moi, de Westendorpers bunt er ook weer.”

Toen die legendarische zondagen voorbij waren (het echte leven riep) bleef Boer contact houden met René en zijn vrouw Ans.

Op hun verjaardagen leerde ik de vriendengroep kennen; een troep gezellige levensgenieters. Met een aantal dames ben ik inmiddels bevriend en daar ben ik dankbaar voor.

René serveerde zijn met liefde gemaakte hapjes. Hij hield van lekker eten: “Het leven is te kort om vies te eten.” Op zaterdagen reed hij met Ans rond om lekkere dingen voor het weekend te halen. Naar Sinderen voor  kalfsvlees en naar Varsseveld voor mooie kazen. Soms stopten ze voor koffie op de boerderij. In oktober kwam René met Ans op ziekenbezoek bij Boer. Ik haalde  bakkerspeculaas in huis, want je zadelde René niet op met een huismerk.

Woensdag was er gelegenheid voor de vrienden om afscheid te nemen. Wijn, bier, mannen bij de mannen, vrouwen bij de vrouwen, gewoon, zoals altijd. René, onder het afdak, zag dat het goed was. Lieve labardor.Er kwam chips op tafel. Dat klopte niet, dat zag iedereen. “Sorry,” zei Ans, “René zou kipkluifjes en gevulde eieren hebben gemaakt.”

gelderlander

VVD’ER!

Ik had laatst een reünie met vriendinnen uit mijn studietijd. Het onderwijstekort kwam ter sprake. Op sommige scholen in Amsterdam

lees verder
gelderlander

DOORSTART

  De zin ‘stoppen met boeren’ kwam niet uit de lucht vallen. Toen Boer hoorde dat zijn vaste bedrijfsverzorger stopte,

lees verder
gelderlander

TRADITIES

  Sinds een aantal jaren woont er een jong stel in de buurt. Ze vroegen Boer en mij als eerste

lees verder
gelderlander

DROOGTE III

Het is gaan regenen, al zijn de weergoden de Achterhoek slecht gezind.  Rond de boerderij viel slechts 16 millimeter. Maar,

lees verder